fbpx
Oldal kiválasztása

Tudtad, hogy annak az 5 embernek az átlaga vagy, akik leggyakrabban vannak körülötted? Most vegyük számba, hogy kik is ők. Kollégáid, barátaid, kedvesed és gyermekeid?

Dolgozó anyaként kiegyensúlyozott életem volt, nagyszerű projekteken dolgoztam, kiváló gondolkodó elmék vettek körül nap mint nap és egyensúlyban voltam minden más módon is: családi életemben és egyénileg egyaránt. Aztán 2020 márciusában beköszöntött a COVID-19, és az addigi kerek világom hirtelen eltorzult. Az új realitást az otthon tanuló gyerekek, a lecsökkent munkalehetőség és a minimálisra zsugorodott kapcsolattartási lehetőség a hasonló gondolkodású társaimmal jelentették…  úgy éreztem, hogy elveszítettem a fókuszt és a hullámok óriásivá kezdtek duzzadni. Nagy szükségem volt intellektuális kapcsolatokra, valamint tanácsokra és támogatásra a vállalkozásommal kapcsolatban.

Május elején, éppen a tökéletes pillanatban hívott fel egy kollégám és barátom, hogy megkérdezze, van-e kedvem csatlakozni hozzá, és összegyűjteni egy kis csoportot magunk köré, hogy együtt gondolkodjunk és válaszokat találjunk a vállalkozásainkkal kapcsolatos kérdéseinkre. Hamarosan jött egy másik üzenet ugyanazzal az ötlettel egy másik ismerőstől, így május végén hárman indítottuk el saját kis MasterMind csoportunkat. A csoport végül 5 főre nőtt, 40-es éveikben járó, nagyon hasonló küzdelmeket és helyzeteket megélő kisvállalkozásokat működtető női tagokkal. Milyen boldog és hálás voltam akkor!

Azóta mi öten rendszeresen találkozunk, 3-4 hetente 3-4 órára. Természetesen a saját normáink megalkotásával kezdtük, és egy teljes délutánt arra szántunk, hogy megismerjük egymást egy csoportos coaching foglalkozás keretén belül, melyet az erőforrás coaching módszertannal támogattam. Kreatív gondolkodás, problémamegoldás, egymás problémáinak meghallgatása, dilemmák és tanácsadás, csak hallgatás és megértés, érzelmi támogatás nyújtása – ezek mind az összejöveteleink részei. Határozottan állíthatom, hogy mára barátokká is váltunk. Sok különböző meglátást, ötletet és megértést – ezzel a legjobb támogatást kaptam, pont azt, amire szükségem volt. Viszonozni is tudtam a kapott támogatást, jó érzés volt adni a csoportnak és a benne lévő egyéneknek külön-külön is. Hálás és boldog vagyok, hogy ennek az 5 fantasztikus nőnek az átlaga lehetek.🙂

Te is készen állsz arra, hogy növeld a saját átlagodat? 🙂